100% Whey Protein Professional

GD Star Rating
loading...

100% Whey protein professional är inte bara en välsmakande blandning av viktigt protein utan proteinpulvret är även berikat med enzymer som underlättar för kroppen att ta upp av aminosyrorna. Detta proteinpulver har en hög andel av de grenade aminosyrorna arginin, glutamin och tyrosin (BCAA) vilka minskar muskelnedbrytning och stimulerar proteinsyntesten. Kosttillskottet har även ett lågt innehåll av laktos vilket gör att det kan hanteras väl av laktosintoleranta. Dessutom är produkten rik på helt intakta immunoglobulinfraktioner vilket är ett komplicerat ord för att förklara att proteinet ökar kroppens motståndskraft och på så vis ökar återhämtningstakten mellan dina träningspass. Detta kosttillskott kan även minska träningsvärken något då det innehåller quadrapeptider som har en smärtstillande effekt i kroppen.

100% whey protein professional

Gott och välsmakande proteinpulver!

Produkttest av 100% Whey protein professional

Dag 1: jag valde choklad- och hasselnötssmak. Blandar enligt doseringen på förpackningen, en skopa (30 g pulver) till 250ml vätska. I mitt fall blir det vatten.  De proteinpulver jag tidigare har använda har varit lite blaskiga, men den här kändes tjock och smakade väldigt bra, om man nu gillar choklad och hasselnöt förstås. Tog proteinet 20min efter ett 1,5timmes intervall pass och upplevde drycken som väldigt matig och mättande och efter bara att skakat om shaken ett fåtal gånger, så var proteindrinken helt klumpfri och det är ett stort plus! Dag 2: efter ett styrkepass testar jag nu att blanda samma mängd pulver (30 g – en skopa) i 250 ml mellanmjölk istället, för att se hur proteinet och smaken känns då. Pulvret blandas även i det här fallet väldigt lätt, dock tycker jag konsistensen blir lite väl tjock och smaken blir även starkare. Smaken är såklart god, men känslan blir som att man tryckt i sig en hel nougat chokladkaka, vilket inte upplevs så nyttigt. Dag 3: ökar mängden mjölk till 350vml men med samma dosering som tidigare på pulvret. Nu blev smaken mycket bättre och konsistensen tunnare. Däremot blev mättnadskänslan större, men det är kanske inte så konstigt efter som det är mer mjölk i. Även denna gång mycket lätt att blanda och det är skönt att slippa skaka ihjäl sig bara för att slippa klumpar. Dag 4: återgår till att blanda med vatten, tar 400 ml (40g protein). Nu står det att man absolut inte ska överskrida maxdoseringen, men jag vill ändå testa. Ingen märkbar skillnad i konsistens mot när man använder kosttillskottets rekommenderade dosering. Dock blir smaken väldigt stark och känslan av en nougatkaka i munnen gör sig återigen påmind. Dag 5/6/7: återgår till doseringen från dag 1 och här känns drycken bäst. Lagom smak, bra konsistens och inte alltför mättande.

Slutsats om 100% Whey protein professional

Mot de tidigare Whey produkterna jag använt, där det allt som oftast är svårt att få en bra dosering och slippa klumpar så känns den här produkten väldigt bra. I form av hur produkten presterar  och hur effekten blir på min träning är det väldigt svårt att uttala sig om, även efter en längre tids användande eftersom min övriga kost har enormt stor påverkan. Men för att jämföra med gymgrossistens Whey 100 Star Nutrition, så väljer jag hellre den här produkten, eftersom smakerna att välja mellan är mer exotiska och annorlunda och att den inte klumpar sig, samt att doseringsrekommendationen för engångskull fungerar.

KosttillskottDirekt

Många av oss vänjer oss vid hur proteinpulver smakar och på något sätt  accepterar att den där blaskiga söta jordgubbssmaken är så som proteinpulver smakar! Det kunde inte vara längre från sanningen. Detta produkttest är ett i raden av proteindrinkar som inte smakar som de gamla blaskiga chokladproteinen man pinade i sig för inte så många år sedan. Teknikerna går framåt och idag kan vi njuta av goda proteindrinkar som inte bara är väldigt goda utan också har klara fördelar för din mage, som 100% Whey protein professional till exempel som har välgörande enzymer tillsatta!

Prisinformation
Gymgrossisten 499 kr (2 350 gram) Läs mer
Gymvaruhuset 499 kr (2 350 gram) Läs mer
Svenskt kosttillskott 269 kr (920 gram) Läs mer
100% Whey Protein Professional, 4.6 out of 5 based on 7 ratings
Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Johan

Har hållit på med lagsporter, fotboll och innebandy halva livet. Nu på ålderns höst, så tränar jag mest styrketräning och löpning. Eftersom jag jobbar i kontorsmiljö med många timmar framför en datorskärm, så behöver jag träna 6 dar i veckan, men det brukar bli 4-5ggr. Har även tränat en del crossfit.

Vad tycker du?

*