Produkttest – ALA (Alpha lipoic acid)

GD Star Rating
loading...

Efter att letat runt lite efter utlåtanden och åsikter gällande olika typer av kosttillskott som ökar eller förbättrar fettförbränningen, bestämde jag mig för att testa ALA i form av kapslar. Så när jag ändå beställde andra kosttillskott så beställde jag även Core ALA 120 kapslar á 200 gram på Svensk Hälsokost. Läs om varför ALA kan vara ett bra kosttillskott i denna artikel.

Produkttest

Dag 1: Träningsfri dag; 1 kapsel innan frukost – känner inget!Core ALA

Dag 2: Träningsfri dag; 2 kapslar innan frukost – känner mig lite light headed idag men inget som egentligen påverkar mig, mest att jag känner mig medveten om en viss skillnad. Träning i morgon så får se hur det känns då!

Dag 3: Träningsdag; 2 kapslar till frukost sedan iväg till gymmet. Körde ett högintensivt bröst/rygg pass med många reps. Kändes mycket bra och ökade på en del vikter. Kände en viss känsla av att inte ha ätit tillräckligt. Kortare vallningar, skulle man kanske kunna beskriva det som, av kallsvett-känsla. Kan känna en otydlig känsla i huvudet av att jag inte druckigt tillräckligt, men det tror jag att jag har faktiskt. Dricker lite extra ändå. Fortfarande inte något jag upplevt som jag direkt kan härröra till kapslarna med ALA. Ta 3 kapslar imorgon kanske?

Dag 4: Testade att ta tre kapslar till frukost. Kan inte påstå att jag kände någon skillnad under dagen. Tilläggas ska kanske att jag faktiskt satte hyffsade PB på mitt benpass under morgonen. På kvällen kände jag av lite halsbränna och var lite gasig i magen.

Dag 5: Idag fortsatte jag att ta tre kapslar till frukost. Blev ingen rekorddag på gymmet. Axlarna är fortsatt svaga men jag kan inte säga att jag känner av ALA:t faktiskt. Så nu kanske det är dags att våga sig på att ta det innan middagen också? Mmm, jag ska se om jag vågar ikväll…

Dag 6: jag vågade ta två kapslar till på kvällen igår, kände ingen större skillnad. Kan nog börja koppla en lite gasig kvällsmage till kapslarna dock….inte så trevligt

Dag 7: Idag tog jag 3 kapslar till frukosten och glömde ta på kvällen. En träningsfri dag med mycket promenerande.

Dag 8: tre kapslar till frukost, skulle träna och var riktigt taggad men gymmet var stängt! Dåligt SATS, förbaskat dåligt rent av! Känner av lite halsbränna idag, hmmm

Dag 9 – 30: Det finns inte mycket att säga. Jag har inte några besvär längre, ingen halsbränna, jag har inte känt mig yr heller. En sak har jag dock lagt märke till och det är att om jag är lite för hungrig när jag tar ALA-kaplsarna, äter givetvis efter, så blir jag gasig. Så det ska man tänka på skulle jag säga. Nu ska man väl inte gå runt och vara hungrig heller kanske men det kan hända den bäste!

Sammanfattning

Så, har det gett resultat? Det är svårt att säga. Såklart kan jag inte dra några långtgående slutsatser efter att bara använt kosttillskottet i 30 dagar, det är verkligen att ta i. Jag har tänkt lite mer på vad jag äter och ökat konditionsträningen något, ett kilo är borta vilket får ses som en del då jag inte väger så mycket till att börja med. Min målvikt ligger 5 kilo bort nu. Under perioden har jag tagit personbästa i benböj till exempel så troligtvis har en del muskelmassa byggts upp vilket hämmar viktnedgången. Om vi bortser från viktminskning som ett resultatmått och tar vad jag upplever som skillnad istället så kan jag meddela att fettet runt mage och höfter minskat och även rumpan har blivit mindre, vilket jag förvisso inte är helt nöjd med men det blir till att köra mer rumpträning helt enkelt och återuppbygga!

Slutsats

Innan detta test genomfördes fick jag information om att den del användare upplevt sömnsvårigheter. Både att de hade svårt att somna och att de blev sömnigare. Jag har inte känt av det alls och har därför vågat mig på att ta ALA på kvällen. Jag har kanske inte tagit så mycket som de. 1 250 gram per dag har varit max. Jag kände mig lite yr en dag men jag kan inte dra som slutsats att det kom ifrån ALA-kapslarna, kan likväl varit något annat. En tveksam rekommendation får ALA-kapslarna. Jag skulle tippa på att ett kosttillskott som koffeintabletter skulle göra mer för min fettförbränning. Men att ALA är bra, det tvivlar jag inte på men förvänta er inga under!

  • Core ALA (pris 149 kr för 120 kapslar á 200 mg) hos Svenskt Kosttillskott
  • ALA 200, 120 kapslar (pris 149 kr för 120 kapslar á 200 mg) hos Sportkost
  • ALA 400 , Star Nutrition (pris 199 kr för 120 kaplsar á 400 mg) hos Bodystore
Produkttest - ALA (Alpha lipoic acid), 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Åsa

Ägare och grundare av KosttillskottDirekt. För att hjälpa alla andra som var i samma situation som jag var i början. Minns än idag min första dos av Fierce! Jag säger bara Sju TUSEN dagisbarn i huvudet HELA dagen!

Comments

  1. Jag äter MM sport ALA , är det fler som upplever 1-4 minuter efter intag av 250 mg ALA att ni får en avskyld mage och att det går i halsen , då man luktur på ALA kapseln så avger den en frän stark doft. Dock går det ju över , men kan vara lite obehagligt ,någon mer som upplever detta från ALA? CLA och OMEGA 3 använder jag utan problem.

    GD Star Rating
    loading...

Vad tycker du?

*