Beta-alanin – öka i styrka och muskelmassa snabbt!

GD Star Rating
loading...

Beta –alanin har i vetenskapliga studier visat sig öka styrkan, uthålligheten och muskelmassan på så kort tid som två veckor! Användning av detta kosttillskott leder dessutom till en bättre mjölksyretålighet. Beta-alanin ingår som ingrediens i många pre-workout produkter och det är det som gör att det kliar och sticker i huden!

Förstärker effekten av kreatin
Du blir mer uthållig och kan utföra fler repetitioner
Kan motverka illamående under träning

Beta-alanin, eller ß-alanin, är en icke-essentiell aminosyra. Denna aminosyra är en naturligt förekommande antioxidant och är även ett förstadie till en peptid kallad karnosin. Karnosin består av två aminosyror Beta-alanin och histidin. Histidin finns i överflöd i kroppen men Beta-alanin måste tillföras för att kunna bilda mer karnosin. Karnosin påverkar hur lång tid det tar innan pH-värdet i musklerna sjunker. Därför påverkar mängden Beta-alanin i muskeln, via karnosinet, hur snabbt muskeltrötthet infaller.

Det som karnosinet de facto gör är att minska försurningen i musklerna genom att buffra de vätejoner som skapas vid hård träning. Karnosin ökar även produktionen av kväveoxid (NO) vilket leder till ökat blodflödet och därmed ökad tillförsel av näring och syre till musklerna. En annan viktig fördel med beta-alanin är att i och med att karnosinet motverkar en sänkning av pH-värdet i musklerna kan mer kreatin tas upp av muskeln vilket även det leder till ökad prestationsförmåga. Det är därför man ofta kan se Beta-alanin som ingrediens i kreatinprodukter.

Dosering

2-3 gram 30-45 min före träning och en servering efter träning. Använd kosttillskott av Beta-alanin under minst 12 veckor för att få maximal ökning av karnosinnivåerna men resultat kan upplevas redan inom två veckor.

Bieffekter

Inga kända biverkningar vid normal konsumtion

Beta-alanin kan du köpa hos många butiker som säljer kosttillskott på nätet, bland annat hos nedan;

Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...