Produkttest – CLA (Conjugated Linoleic Acid)

GD Star Rating
loading...

Kosttillskott som CLA förs ofta på tal i anslutning till viktminskning och fettförbränning. Efter att ha läst artikeln om CLA ville jag göra ett produkttest för att se om man på något vis kunde känna någon verkan av kosttillskottet.

Produkttest av CLA

Dag 1: Träningsfri dag;1 kapsel innan frukost – känner inget!

Diet CLADag 2: Träningsfri dag; 2 kapslar innan frukost – känner ingeting idag heller. Träning i morgon så får se hur det känns då!

Dag 3: Träningsdag; 2 kapslar i samband med frukost.Eftersom jag tränar på fastande mage så väntade jag med CLA kapslarna tills det blev dags för frukost.Känner inget speciellt.

Dag 4: Träningsdag; 2 kapslar i samband med frukost. Idag var det dags för ett ordentligt benpass. Jag hörde musten ur mig! Som vanligt har jag en viss illamående känsla efter benträningen, tyvärr verkar inte CLA kapslarna ha påverkat det. Det var ju synd även om jag intepå något sätt förväntade mig att det skulleske. Känner inget av CLA idag heller.

Dag 5: Träningsdag; ett ordentligt konditionspass står på schemat. 2 kapslar CLA intogs till frukost. Fortfarande inga känningar.

Dag 6: Träningsdag; två kapslar till frukost,känner inget.

Dag 7: Träningsdag; två kapslar till frukost igen och ej heller denna dag känner jag att CLA kapslarna påverkar mig.

Sammanfattning

Det är ingen idé att fortsätta beskriv hur kosttillskottetpåverkar mig, det känns ingenting nu och har inte känts någonting under denna första vecka av konsumtion.

Fettsyror som CLA är den typen av kosttillskott som inte borde påverka dig i någon större utsträckning egentligen. Man tar det för att må bättre och få bättre resultat av sin träning, inte för att få någon känsla. När du till exempel tar ett kosttillskott som en pre-workout produkt så förväntar du dig att bli lite mer galen på gymmet för att kunna prestera mer och bättre, få ett större mentalt fokus. När det kommer till andra kosttillskott som just fettsyror eller proteinpulver så är det ju snarare smaken, konsistensen och hur du mår vid konsulmtionsom spelar roll. Kapslar är en mycket bra sätt att få i sig olja så att man slipper dircka det, tror det hade blivit svårt för många, men det finns flytande olja som kosttillskott också ifall man har svårt att svälja kapslar och tabletter.

Produkttestet fortsatte under en längre period än vad som redovisats ovan. Leveransen som kom innehöll produkter för konsumtion i två månader och efter testperiodens slut bedömdes resultatet. Eftersom fett är en betydande del av en diet eller ett kostprogram där maximalt utbyte av träning eftersträvas så har CLA en självklar plats i dessa. De fettsyror som hjälper kroppen att maximera muskelökning är alltid att föredra men får inte ersätta en sund kosthållning, speciellt under en diet. Efter att testen utförts hade fettprocenten sjunkit utan att vikten hade minskat. Detta kan vara ett resultat av effektivare träning, bättre kosthållning eller att ett optimalt kosttillskott såsom CLA i kapselform använts under testperioden.

Slutsats

Eftersom fettsyror är viktigt för kroppen och musklerna, att CLA i många studier bevisats vara effektivt samt att konsumtionen enligt testet inte hade någon påverkan på det allmänna välmåendet rekommenderas tillverkarna ett intag av CLA för att optimera muskelökning och fettreducering!

Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Åsa

Ägare och grundare av KosttillskottDirekt. För att hjälpa alla andra som var i samma situation som jag var i början. Minns än idag min första dos av Fierce! Jag säger bara Sju TUSEN dagisbarn i huvudet HELA dagen!

Vad tycker du?

*