Core Protein från Svenskt Kosttillskott – En bra start!

GD Star Rating
loading...
Core Protein från Svenskt Kosttillskott – En bra start!
kosttillskott grön bock Snabbare muskeluppbyggnad
Kosttillskott grön bock Snabbare återhämtning
Kosttillskott grön bock Goda smaker samt tillsatt laktasenzym

Core Protein

Core Protein från Svenskt Kosttillskott- produktinformation

Core Protein är ett prisvärt proteintillskott som innehåller 100% vassleprotein (whey) som bibehåller och stödjer uppbyggnaden av ny muskelmassa. Core Protein är ett protein som är ultrafiltrerat och instantiserat med tillsatt laktasenzym för att din mage och kropp ska kunna ta till sig av proteinet på bästa möjliga vis. Detta kosttillskott är ett allround tillskott som är en bra bas att bygga vidare på.

Produkttest av Core Protein

Dag 1: Första dagen med Core Protein av smaken banan. Jag blandar efter de rekommendationer som tillverkaren utlyser på förpackningen, vilket är 1,5 skopa (40 gram pulver) till 3 dl vatten (3-5 dl är rekommendationen), jag väljer att ta mindre vatten då jag av erfarenhet brukar tycka att billigare vassleprotein har en tendens att vara blaskigt när det blandas med för mycket vatten. Jag smakar lite på blandningen och möts av en behaglig banandoft och den första känslan är att det är en helt ok smak, men detta avtar ganska snabbt då eftersmaken blir väldigt syntetisk. Inte alls bra i min mening och trots att jag tar den lägsta rekommenderade mängden vätska känns proteinet blaskigt. Det ska tilläggas att det blandar sig väldigt väl och det finns inga tendenser till klumpar. Dock blir itt första intryck av detta kosttillskott är inte positivt.

Dag 2: I dag ger jag det en ny chans och testar det med mjölk istället för med vatten, samma dosering men vattnet ersätts av 3 % mjölk. Men inte här tycker jag smaken förbättras nämnvärt, vilket det i vanliga fall brukar kunna göra. Inte heller konsistensen blir bättre då det fortfarande känns väldigt blaskigt i smaken och den dåliga eftersmaken sitter kvar.

Dag 3: Kör med vatten denna dag och följer en annan rekommendation som tillverkaren har, vilket är att låta den färdigblandade drinken stå i kylen i 20- 30 minuter. Detta för att få den bästa smakupplevelsen enligt tillverkaren. Men återigen möts jag av samma känsla, lätt positivt inslag i början för att sedan bli sviken ännu en gång av den efterföljande eftersmaken. Inte heller konsistensen lever upp till några större förväntningar i mitt tycke.

Dag 4: Testar att fluffa med tillskottet och jag använder 40 gram pulver tillsammans med 1 – 1 1/2 dl vatten. Det fluffar sig helt ok, men det är fortfarande en smak jag inte kan komma över. Det är helt enkelt inte gott detta protein.

Dag 5/6/7: Inte mycket att tillägga dessa dagar, jag experimenterar med olika doseringar av vätska och pulver men det har fortfarande en blaskig kvalité runt sig samtidigt som smaken fortfarande inte tilltalar mig. Oavsett om jag blandar med vatten, mjölk (3 % och lättmjölk) eller sojamjölk.

Slutsats om kosttillskottet

Att prata om proteinets effekt på träningen är omöjligt även om jag skulle testa det under en längre period. Jag anser att de protein som finns på marknaden idag är tillräckligt noga testad för att man ska kunna lita på innehållsförteckningen. Detta leder till att effekten blir efter hur din kost i övrigt är upplagd och är inte direkt beroende av vilken typ av proteinkälla du får i dig, det viktiga är mängden protein totalt.

Detta pulver är svensktkosttillskott.se’s budgetprotein, en konkurrent till Gymgrossistens Whey 80, Budo Fitness’s Micro Whey. Om du ska välja mellan någon av de tre då du ska köpa ett billigare protein är det hugget som stucket i mina ögon. Jag själv håller mig borta från alla de tillskotten. Kosttillskottsindustrin har utvecklats enormt mycket på de senaste åren vilket har gett oss proteinpulver som är en ren njutning att förtära, detta har gjort mig själv en aning kräsen och jag lägger gärna en hundring extra för ett kilo för just smakens skulle. Men tryter det i plånboken så visst kan du dricka detta pulver utan att få kväljningar, men min åsikt är att det är ett skräpprotein på grund av en bristfällig smakupplevelse.

Om du vill testa detta kosttillskott, Core protein, också så ser priset ut som följer

Core Protein, 1 kg kostar 159 kr och 4 kg kostar 559 kr hos Svensk Hälsokost och Svenskt Kosttillskottoch finns i smakerna Banan, hallon, naturell, vanilj, jordgubb och choklad

Vilket är ditt favoritprotein? Dela med dig av dina åsikter i en kommentar här nedanför! Om du gillar att vi delar med oss av oberoende och ärliga produkttester likt detta Gilla på Facebook!

Core Protein från Svenskt Kosttillskott - En bra start!, 3.7 out of 5 based on 9 ratings
Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Henrik

Driver siten periodiskfasta.com där jag skriver mycket om forskning relaterad till träning och kost, men även om mitt liv och min träning. Har så länge jag använt kosttillskott gillat att testa mig fram genom djungeln och har därmed fått en bra bild av vad jag själv och många av de jag hjälper med kosten gillar.

Vad tycker du?

*