Kosttillskottet EsaPro från Eiselt

GD Star Rating
loading...

Eftersom jag alltid vill veta att jag lägger mina pengar på bra saker kände jag att det var dags att  läsa lite mer om favoriten EsaPro, kanske har någon kommit fram till att det inte är så bra, kanske dåligt, alternativt så kan ju något bättre kommit ut på marknaden. Vad jag gör när jag ska undersöka sådana här saker är att sätta mig och läsa på olika forum och där är tidningen Bodys forum det mest matnyttiga tycker jag.EsaPro från Eiselt

EsaPro kan du köpa hos Shopping4net. Det är inte så många nätbutiker som säljer produkter från Eiselt. Till exempel säljer Gymgrossisten inte Eiselt!

Jag har inte kunnat hitta något negativt alls om EsaPro så det förblir mitt primära proteinkosttillskott även framöver. Det som däremot var intressant av den oerhört långa diskussionstråden om EsaPro på forumet var gällande när EsaPro ska tas. Det framlades väldigt tydligt att kosttillskottet ska tas på fastande mage vilket jag inte uppfattat tidigare. Intaget ska även ske så nära träningspasset som möjligt. Det står på Eiselt.se men jag har inte sett det förut, kanske är det något de lagt till? Nåväl, eftersom jag själv tränar på morgonen skulle det betyda att jag inte får äta någon frukost innan träningen vilket jag känner mig lite osäker inför.

Vidare ska man direkt efter träning endast ta kolhydrater för att vänta med en ny dos EsaPro en timma efter avslutat träningspass. Anledningen sägs vara att man då kan trigga en extra peak i proteinsyntesen. Man kan fortsätta med sin kosttillskottstiming och ta en dos EsaPro timme två och tre efter träningen också och sedan vänta 10 – 15 minuter innan man äter något. Jag undrar hur det går ihop med att man måste få i sig mycket mat när man tränar, det är inte bara protein som är viktigt att man får i sig. Läs gärna  artikeln om Kolhydrater.

Anledningen till att EsaPro ska intas på fastande mage är att aminosyrorna snabbt ska ta sig ut i blodet. Om man har mat i magen så saktas upptaget ner och man kan likväl ta en vassle-drink som inte är lika snabbt och effektivt som EAA. I och med att EsaPro är så snabbt så stimuleras proteinsyntesen maximalt. Eftersom toppen kommer efter cirka en timme efter intag så finns det inget egentligt behov av att inta protein direkt efter träning som jag har blivit upplärd. Därför är det lika bra att vänta en timma och sedan ta en ny drink.

Ett upplägg som jag själv kommer att testa är att jag går upp och blandar en drink med EsaPro och kolhydrater som jag dricker på väg till gymmet. Väl där måste jag nog ha kolhydrater under passet för att inte få blodsockerfall. När jag kommer till jobbet fortsätter jag smutta på lite kolhydrater och när timmen har gått tar jag min andra laddning med EsaPro, väntar 10 – 15 minuter och äter sedan min efterlängtade frukost.

Vill du också testa Esapro? Den finns i två smaker citrus breeze och Grape Tonic som är aspartamfri. Priset ligger på 299 kr för 750 gram hos Shopping4net.

Kosttillskottet EsaPro från Eiselt, 3.5 out of 5 based on 8 ratings
Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Åsa

Ägare och grundare av KosttillskottDirekt. För att hjälpa alla andra som var i samma situation som jag var i början. Minns än idag min första dos av Fierce! Jag säger bara Sju TUSEN dagisbarn i huvudet HELA dagen!

Vad tycker du?

*