Fettförbränning – En artikelserie med råd och idéer – Vecka 3

GD Star Rating
loading...

Jag har läst lite var stans att fett på kvällen inte är så farligt. Håll däremot inne med kolhydrater på kvällen om du äter mycket fett. Detta för att hålla nere insulinnivån. Att tänka på här är att i det fall du tränar på kvällen så ska du inte äta fett i nära anslutning till träningens avslutande. Fett gör att matsmältningen sker långsammare och runt träning vill du att näringen snabbt ska ta sig ut i blodet och till musklerna. Jag känner mig rätt lugn med mitt fettintag, jag tränar ju som jag nämnt tidigare på morgonen. Dags att se vad jag vill ha i köksskåpet som är vigt åt kosttillskott!

En kombination av kosttillskott och bra mat ska hjälpa mig nå mitt mål. När det kommer till kosttillskott finns det några som jag inte vill vara utan, nämligen;
Omega-3; läs mer om Omega 3
Multivitamin
Koffeintabletter; varför koffein? Läs mer om koffein som kosttillskott…
EsaPro; ni vet att jag gillar Kosttillskottet EsaPro från Eiselt
Kolhydrater; mycket viktigt med Kolhydrater!
En pre-workoutprodukt; min älskade Fierce från SAN Nutrition
Kaseinprotein eller någon form av proteinblandning att ta innan sömn
Kreatin; varför ett tillskott av kreatin kan ha betydelse kan ni läsa om i Kreatin – ett grymt kosttillskott!
Glutamin; Glutamin – en anabol aminosyra. De lärde tvistar, du väljer själv! Jag har valt att ta detta kosttillskott då jag upplever skillnad.

Köper man EsaPro hos Shopping4net.se tillsammans med Carbo 136 även det från Shopping4net.sekostar det 538 kr och då blir det även fraktfritt, så har man ett riktigt bra startpaket skulle jag säga! Jag tittade lite på Omega 3 också och hos Shopping4Net hittar du Dahlblads 100 kapslar för 79 kr så ska du ändå köpa EsaPron där så släng med ett par burkar med fettsyror också. Kreatin hittar du hos alla butikerna så jag tycker att du beställer där du köper resten av din laddning kosttillskott. Glutamin lika så, det är så vanligt att det finns en uppsjö och jag upplever inte att priserna skiljer sig nämnvärt mellan de olika butikerna utan släng med en burk när du beställer bara.

Populära BURN från Svenskt kosttillskott kan du passa på att beställa när du kikar in i deras nätbutik. De har lite olika varianter av långsamt protein som är bra att ha till hands när det är dags att sova. Titta in här för några förslag; Svenskt Kosttillskott. Tillskott för träning och hälsa.

Medan jag försöker att minska fettprocenten så använder jag bara pre-workoutprodukter när jag ska träna ben. Den gör mig taggad och motiverad på gymmet. Dock tar jag hellre ett par koffeintabletter innan mina andra pass, dels för att det är avsevärt mycket billigare men också för att jag inte känner till hur insulinet påverkas av kosttillskottet och jag vill inte att fettinlagringen startar när jag ska ut och gå till exempel. Kaseinprotein tar jag på kvällen, en stund innan jag ska sova. Kasein är det protein som, till skillnad från vassle, bryts ner långsamt och ger därför en utsöndring av protein längre in på natten då man ju faktiskt fastar i flera timmar.

Jag börjar dagen med ett par koffeintabletter. En halvtimme senare när jag är på väg till gymmet tar jag det första dosen av EsaPro. Under passet dricker jag enbart vatten men så snart jag hunnit duscha så tar jag kolhydraterna. Väl inkommen och inloggad på jobbet tar jag den andra dosen av EsaPro tillsammans med kreatin och glutamin. Det är viktigt att inte äta i anslutning till den andra dosen av EsaPro eftersom det saktar ner upptaget, äter jag frukost i form av en fiberbar eller en måltidsersättning till exempel Quick diet Complete. Baren är väl inte optimal men jag försöker variera mig. Fram till lunch äter jag knäckebröd för att inte bli alltför hungrig. Under eftermiddagen tar jag en proteindrink. Efter jobbet äter jag en ordentlig middag och innan läggdags är det som sagt en drink med Kasein. Jag försöker slänga in ett ägg eller två under dagen också och ibland blandar jag i havregryn i proteindrinken. Äter ibland 15 mandlar på eftermiddagen för att inte bli hungrig. Hjälper lite i alla fall!

Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...