Fettförbränning – En artikelserie med råd och idéer – Vecka 1 – 2

GD Star Rating
loading...

Under de första två veckorna ska jag faktiskt chockstarta min fettförbränning. Nu har många av oss varit lediga och kanske inte tränat så mycket som vi gjorde under hösten som var. Det är inget fel i det, flera kan verkligen behöva både vila och äta upp sig efter ett stressigt år. Det är i alla fall så det varit för mig!

Det jag kommer att börja med är att plötsligt börja äta nyttigt och kolhydratfattigt. Godis är totalförbjudet och alla sorters pasta tas bort nästan helt. Bröd är det inte tal om och om jag ska ha någon typ av potatis så är det bara okej med sötpotatis. Mycket kött, fisk och kyckling blir det och som tillbehör blir det bara grönsaker. Frukt bör undvikas men det är okej att ta en efter träning men bara om inte kolhydrater ingår i drinken jag tar efter att jag tränat. Anledningen till det är att frukt innehåller mycket fruktsocker och således mycket kolhydrater. Jag kommer till kosttillskottupplägget senare men jag vill redan nu säga att det är viktigt att få i sig multivitamin en gång om dagen, trots grönsakerna. Jag kommer träna/svettas ut det mesta mineraler och vitaminer jag får i mig ändå via maten.

Anledningen till denna chockstart när det gäller maten är att precis som att dina muskler vänjer sig vid en typ av träning så vänjer sig kroppen också vid den matstil du har. Vet kroppen att den alltid kommer att få en viss mängd käk så kommer den att vänja sig vid det och hålla fettförbränningen på samma nivå. Om vi då plockar bort alla onödiga kolhydrater från kosten så kommer kroppen till en början att bibehålla samma förbränning av fett och resultatet bör bli att vi går ner i vikt. Detta är tesen i vilket fall.

Viktigt att ta upp är att om vi ersätter kalorierna från kolhydrater med kalorier från annat håll, till exempel fett, så spelar denna manöver ingen som helst roll. Det är tveklöst så att för att gå ned i vikt/fettprocent så ska intaget av kalorier vara mindre än förbrukningen, det är inget att tala om. Därför är det viktigt att kolhydraterna ersätts av mat med mindre antal kalorier helt enkelt och att man för övrigt inte förändrar sitt matintag.

Ett minskat intag av kolhydrater kan göra att man får minskad ork vid kraftig fysisk ansträngning. Var därför extra vaksam när du tränar så att du inte får blodsockerfall och svimmar. Det är viktigt att känna sin kropp så om du känner dig osäker ta detta tillfälle i akt att lära känna dig själv. Det får inte bli något gnäll som leder till ursäkter men du ska heller inte pressa dig själv för långt. Kom dock ihåg att du klarar så mycket mer än du tror, du är så mycket starkare än du tillskriver dig själv.

Det blir mycket grönsaker de här inledande två veckorna och jag kommer känna att jag nästan svälter när man tänker på det. Det är viktigt att komma ihåg att äta ofta istället och alltid ha en proteindrink till hands ifall jag blir hungrig. Det är ingen dum idé att ha en grönsallad nära också ifall magen skriker. Det kommer att kännas bättre, men kanske inte lättare, när jag även ger mig på fettet i kosten och sedan även träningen.

Det enda undantaget från det minskade kolhydratintaget är direkt efter träning. Då är det okej att ta en drink laddad med kolhydrater men ta inte i i överkant. Här gäller det återigen att känna sig själv. Jag vet att jag håller på att tuppa av under benträning, därför kommer jag att mixa maltodextrin i mitt vatten under träning.

Let´s go!

Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...