Lose it! Workout – Produkttest

GD Star Rating
loading...

Kosttillskottet Lose it! Workout är till för dig som önskar ökad energi innan träning för att trots diet orka träna hårt och effektivt. Lose it! Workout fungerar uppiggande i en kombination av stimulerande ämnen och kraftfulla fettförbrännare.

Kosttillskottet tillverkas av Star Nutrition och säljs av Bodystore. Produkten har även en systerprodukt som heter Lose it! Mealtime. Lose it! Workout innehåller två B-vitaminer, tamin (B1) och Niacin (B3). Tamin stimulerar omsättningen av kolhydrater, förbättrar muskelfunktion och mentalt fokus. Niacin å sin sida ökar mängden nikotinsyra i blodet vilket resulterar i vidgade blodkärl, något som känns igen från flertalet pre-workout produkter.

Som så ofta annars så finns koffein och grönt te även i denna fettförbrännare. Koffein är centralstimulerande och uppiggande. Koffeinet ökare även frisättningen av fett från cellerna. Ett kosttillskott av koffein dämpar även aptiten och fungerar vätskedrivande. Kosttillskott med grönt te som  vi skrivit om tidigare innehåller så kallade katechiner vilket är antioxidanter. Grönt te innehåller natruligt koffein vilket förstärker de fettförbrännande egenskaper som grönt te besitter.

Har ni hört att starka kryddor påverkar fettförbränningen? Det stämmer nämligen. Lose it! Workout innehåller Cayennepeppar! Cayennepeppar stimmulerar bland annat adrenalin som ökar fettförbränningen även efter att träningspasset är över. Kosttillskott innehållande Salvia sclerea är inte särskilt vanligt, men Lose it! Workout har det! En sökning på internet ger vid handen att det är bara Lose it! Workout och Rapid Cuts som har extrakt som en del av innehållet. Salvia sclerea, inte att förväxlas med vanlig kryddsalvia (salvia officinalis) främjar transformationen av fett som finns lagrat till energi, även under vila.

Lose it! Workout innehåller aminosyran L-Tyrosin som behövs för bildandet av tyroxin, ett sköldkörtelhormon, som styr ämnesomsättningen. Ju mer tyroxin desto mer effektiv fettförbränning. En annan ingrediens är synefrin vilket stimulerar beta-3 receptorer och gör via det sympatiska nervsystemet kroppen redo för att prestera på max. Precis som koffein är synefrin aptitdämpande och vätskedrivande.

Rekommenderad dosering:
1-2 kapslar på morgonen och 1-2 kapslar 30 minuter före träning, eller 6 timmar senare, överskrid ej 4 kapslar/dag.

Produkttest av kosttillskottet Lose it! Workout

Dag 1: Träningsdag; 2 kapslar på fastande mage innan morgonträningen. Känner att jag blir lite skakig efter en stund. Kör konditionsträning på gymmet och känner mig ganska skakis. Tar inte den andra dosen idag.

Dag 2: Träningsdag; 2 kapslar på fastnande mage innan morgonträningen. Känner mig lite skakig men inte som igår. Testar att ta yttrerligare två kapslar vid lunchtid. Den där skakiga känslan återkommer inte men känner mig betydligt piggare.

Dag 3: Träningsdag; dags för benträning idag och då tar jag som vanligt en dos med Fierce och vill inte kombinera den med Lose it! eftersom jag känt mig lite skakis av den och vill inte att det ska bli värre. Två kapslar tas dock strax innan lunch och känner mig piggare utan att vara skakig. Kan nog vara så att skakigheten kommer av att jag tar kosttillskottet på fastande mage.

Dag 4: Träningsdag; 2 kapslar på fastande mage innan morgonträningen. Idag är det konditionsträning för hela slanten. Känner ökad ork om man kan uttrycka sig så. Ingen skakighet vare sig under morgonen eller efter den andra dosen runt lunchtid.

Dag 5: Träningsdag; 2 kapslar på fastande mage innan morgonträningen. Funkar finfint, känner mig pigg och fräsh. Den andra dosen förändrar inte detta faktum.

Dag 6: Träningsfri dag; träningsfri dag innebär egentligen att jag inte tar mig till gymmet, men en morgonpromenad blir det ändå. Tar två kapslar Lose it! tillsammans med två kapslar BCAA innan. Funkar fint. Tyvärr glömmer jag att ta dos nummer två idag…

Dag 7: Träningsfri dag; Idag är det sannerligen en träningsfri dag. Inget gym, inga morgonpromenader, bara vila. Tar mina Lose it! och mår bra, känner mig pigg! Ny träningsvecka imorgon.

Dag 8: Träningsdag; 2 kapslar på fastande mage innan morgonträningen och dos nummer två strax innan lunch. Känner mig pigg, glad och energisk!

Dag 9: Träningsdag; 2  kapslar på fastnande mage innan morgonträningen. Dos nummer två blev lite sen, först vid tretiden kom jag på det. Det gick bra! Var lite orolig för att ha svårt att sova men det var inga problem.

Dag 10: Träningsdag; dags för benträning igen så jag skippar lose it! på morgonen. En dos innan lunch intas och det känns mycket bra!

Dag 11: Träningsdag; 2 kapslar på fastande mage innan morgonträningen. Dos nummer två innan lunch. Känns som förrut, bara bra!

Dag 12: Träningsdag; denna vecka har jag lagt in två benpass och idag var det dags för det andra passet. Framsida lår stod på schemat så jag tog min Fierce på morgonen och Lose it! strax innan lunch, a good day!

Dag 13: Träningsfri dag; 2 kapslar tillsammans med BCAA innan morgonpromenaden. Känns väldigt bra, även efter dos nummer två runt lunchtid.

Dag 14: Träningsfri dag; veckans vilodag. Känns bra, kan känna en viss oro. Kan ha att göra med att kosttillskottet ger mig mycket energi men eftersom det är vilodag  kan jag inte göra mig av med den och det övergår i en viss oroskänsla jag inte trivs med.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kändes det ganska skakigt i början. Tror att det har att göra med att kapslarna togs på fastande mage. Faktumet att jag upplevde en viss oro under dagarna i början gör mig tveksam. I det fall man under konsumtion av detta kosttillskott även dietar och således ligger på ett kaloriunderskott och lågt kolhydratintag så är man redan känslig mentalt och den psykiska påfrestningen känns osäker. Det blir mycket energi i en kropp som inte orkar göra sig av med den och det tycks vara så att det då snarare går över i en oroskänsla hos mig.

Slutsats

Jag skulle säga att man kan ta Lose it! Workout under perioder av hård träning och inte under diet. Det finns nog bättre kosttillskott att ta på vilodagar också men under de dagar det står träning på schemat, go for it! Lose it!

Lose it! har utgått ur återförsäljarnas sortiment, nedan finns andra förslag

Vill du inte missa våra produkttester? Se till att prenumerera på vår RSS feed!
GD Star Rating
loading...

Åsa

Ägare och grundare av KosttillskottDirekt. För att hjälpa alla andra som var i samma situation som jag var i början. Minns än idag min första dos av Fierce! Jag säger bara Sju TUSEN dagisbarn i huvudet HELA dagen!

Vad tycker du?

*